Hits: 2993

Ik ben Nelien en ik deel graag met anderen dans, muziek en bewegen, improvisatie en meditatie. Ofwel: vanuit dit moment in beweging komen. 

Na de drie-jarige parttime opleiding Sacred Dance bij Esclarmonde Tuk die ik in 2004 afrondde in Zeist, ben ik me bij blijven scholen in weekends en cursussen bij o.a. Jacqueline van Male, Nanni Kloke, Shura Lipovsky en Wilma Vesseur. Bij Wilma deed ik van 2020-2022 de opleiding Tanz der Gegenwart, ofwel de "dans van het heden". Door te ervaren hoe je kunt bewegen vanuit elk systeem van het lichaam, zoals bijvoorbeeld de organen, de zintuigen, het zenuwstelsel, de botten, de spieren, hormonen, klieren, verbreedde mijn dans zich. Dat geef ik graag door in mijn eigen bijeenkomsten.

Bij Ingrid Baart volgde ik twee maal een verdiepingsjaar Authentic Movement, waar ik leerde hoe dans in elk moment ontstaat vanuit wat er dan wil gebeuren. Ook leerde deze vorm van beweging me veel over getuige zijn, de innerlijke getuige ontwikkelen en hoe je over en weer feedback geeft als je samenwerkt. Een weg die mijn dansleven verrijkt.

Inmiddels ben ik geïnteresseerd geraakt in de 3 principes zoals Sydney Banks de menselijke ervaring beschreef. In 2022 had ik al een jaar waarin ik geregeld gesprekken had bij de Shiftacademy te Soest, met Angela Mastwijk en Linda Spaanbroek. Vanaf januari 2024 ga ik bij hen de 3p facilitator opleiding doen. 3p verdiept mijn inzicht in de menselijke ervaring en heeft me laten zien dat we als mens niet zoveel hoeven te doen. Dat het veel meer gaat om er zijn. Ook dat heeft mijn dans verdiept.

In de lessen die ik geef doen we, naast de choreografie├źn van de dansmeditatie, dansimprovisatie en oefeningen die je meer plezier geven in het ervaren van je lichaam en verdiepend zijn voor de dansen die we doen. Het geeft vreugde en plezier in dans en beweging.