Hits: 847

Ik ben Nelien en ik deel graag met anderen dans, muziek en bewegen, improvisatie en meditatie. Ik houd van lezen en schrijven, van kunst en cultuur, en bovenal van mijn gezin en mijn grote lief Frank. Ik wil de wereld én mezelf ontdekken. Dans is voor mij dan ook een grote ontdekkingstocht waarin ik nog altijd blijf ontdekken, iets dat ik ook graag doorgeef. Sinds 2004 geef ik met veel plezier lessen dansmeditatie. Na de drie-jarige parttime opleiding Sacred Dance die ik deed in Zeist, ben ik me bij blijven scholen in weekends en cursussen bij o.a. Jacqueline van Male, Nanni Kloke en Wilma Vesseur.

 

Via hen ben ik me gaan verdiepen in het hoe en wat van de beweging van het menselijk lichaam. Ook heb ik meerdere jaren de verdiepingsdagen Authentic Movement bij Ingrid Baart gevolgd. Een weg die mijn dansleven verrijkt. In de lessen die ik geef ben ik dan ook, naast de choreografieën van de dansmeditatie, gaan werken met dansimprovisatie en oefeningen die je meer bewustzijn van je lichaam en de grenzen ervan helpen ervaren. Ik noem dat "spelen"en "ontdekken".

Het lichaam is het anker naar het nu, Het via dans en beweging steeds weer aanwezig zijn in mijn lichaam helpt me om ook in het dagelijks leven meer aanwezig te zijn en op te merken wat er gaande is. Van minder denken naar meer ervaren, dat is voor mij de kern van (dans)meditatie.