Hits: 670

Improvisatie betekent dat je niet precies weet wat er gaat komen. Eigenlijk net als in het leven zelf... In dans kan dat zowel heel spannend als heel bevrijdend zijn.Improvisatie betekent dat je niet precies weet wat er gaat komen. Eigenlijk net als in het leven zelf... In dans kan dat zowel heel spannend als heel bevrijdend zijn.

Naar aanleiding van een opdracht, gedicht of tekst kom je in beweging. Je kijkt wat er in je opkomt. Toe maar. Met of zonder muziek. Het hoeft geen dans te worden of er mooi uit te zien. De ene keer dans je alleen, en een andere keer word je uitgenodigd met anderen te bewegen.

De bewegingen kunnen klein of groot zijn, op de grond plaatsvinden of juist door de hele ruimte. Soms zijn er stops, en dan juist weer een flow van beweging.Zelf merk ik steeds weer dat ik wil onderzoeken wat mij beweegt, in beweging brengt. Of hoe ik de ruimte ervaar, of hoe ik het werken met een ander beleef. Deze nieuwsgierigheid maakt dat ik meer en meer in staat ben om onderscheid te maken in wat ik ervaar. Zo raakt het toch weer aan mindfulness en meditatie.

Dit onderzoek in dans en beweging deel ik graag met anderen.